ANC i CCOO de Catalunya es conjuren per treballar conjuntament pel dret a decidir

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per treballar pel dret a decidir. El Conveni de cooperació per impulsar el debat social a l’entorn de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació de Catalunya constata “l’esgotament del model constitucional establert durant la transició del 1978”. Amb aquest diagnòstic, i amb el reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya, les dues entitats aposten per afrontar el debat sobre el futur polític de Catalunya de “forma rigorosa, oberta i participativa per fer possible” la consulta.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura del conveni i ha recordat que per l’Assemblea “l’avenç nacional és indestriable de l’avenç social”. “El nostre objectiu és poder votar el 9N”, ha afegit Forcadell, que ha recordat que totes les actuacions que ha dut a terme i continuarà duent a terme l’ANC són escrupolosament “pacífiques i democràtiques”. “Abans que independentistes som demòcrates”, ha conclòs Forcadell. Gallego, per la seva banda, ha afirmat que “cal que el dret a decidir pugui avançar”.

Forcadell-Gallego18032014