Horaris i programació dels actes de l’11 de Setembre de 2014

La Via Catalana 2014 és la gran mobilització del proper Onze de Setembre, convocada per ARA ÉS L’HORA, la campanya unitària impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. La Via omplirà els carrils centrals de dos dels carrers més importants de Catalunya: l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts catalanes de Barcelona, i formarà una gran V a les 17:14h. El traçat de la V serà, d’una banda, des de la plaça Pius XII, i de l’altra, des de la plaça Sarah Bernhardt, i tots dos trams s’uniran fins a confluir a la plaça de les Glòries Catalanes.

L’espai de la mobilització constarà de tres escenaris situats a cadascun dels vèrtexs de la V: “Victòria”, escenari principal situat a la pl. de les Glòries; “Votar”, situat a la pl. de Sarah Bernhardt i “Voluntat”, ubicat a la pl. Pius XII. A cadascun dels tres escenaris es durà a terme una part de l’acte polític de la mobilització.

La Via en xifres:

  • El recorregut serà de més d’11 quilòmetres, aproximadament 200.000 metres quadrats i estarà dividit en 73 trams.
  • Es preveu l’arribada de 100.000 vehicles privats i més de 1.500 autocars
  • 7.000 voluntaris faran possible una organització correcta de la jornada (la primera meitat dels voluntaris s’encarregarà de fer possible la V i, la segona meitat, d’organitzar i fer cobertura de les concentracions matinals, com també de coordinar els autocars).
  • 54 colles aixecaran castells a la Via.
  • Més de 1.000 cantaires actuaran al vèrtex de la V.
  • Hi haurà 947 urnes a l’escenari Victòria, dissenyat pel director artístic Lluís Danés. Tantes urnes com municipis hi ha a Catalunya.

Onze de Setembre del 2014: tots els actes d’ARA ÉS L’HORA

MATÍ: Concentracions davant dels ajuntaments dels municipis de Catalunya. S’entregarà a alcaldes i regidors el Compromís de les entitats amb la consulta.

TARDA:

VIA CATALANA 2014.

15:00h: talls de trànsit als escenaris; 16:00 h: convocatòria i formació de la V;

17:14 h: Inici de la Via;

18:25 h: Final de la Via

FESTA PER LA LLIBERTAT.

19:00 h. Concert al passeig Lluís Companys amb Els Pets, La Gossa Sorda i Sanjosex

PIULADA MASSIVA A TWITTER.

20:14h. Piulada massiva a la xarxa que explicarà al món que el 9 de novembre votarem i guanyarem. L’etiqueta de la piulada es farà pública a les 20:14 hores

 

 

CONCENTRACIONS AL MATÍ

La Via Catalana 2014 d’aquest Onze de Setembre començarà al matí amb concentracions davant dels ajuntaments dels municipis de Catalunya. S’entregarà el Compromís de les entitats de cada vila amb la consulta. Aquests en són alguns exemples:

  • BARCELONA

Plaça Sant Jaume (12:00 hores)

Concentració convocada per l’ANC, Òmnium i la Taula de Barcelona del Pacte Nacional pel
Dret a Decidir per lliurar als representants electes de la ciutat els compromisos de les entitats cíviques, culturals, veïnals, esportives, etc. per mitjà del qual donen suport a la convocatòria de la consulta del 9N. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, rebrà els representants de les entitats dins de l’ajuntament.

  • GIRONA

Plaça del Vi (12:00 hores)

El lliurament del Compromís es farà el dia 9 a les 19:00 hores al saló de plens de l’Ajuntament en presència de l’alcalde Carles Puigdemont.

L’11 al matí es faran els parlaments i la lectura del manifest a la plaça del Vi.

  • TARRAGONA

Plaça Verdaguer (10:30 hores)

Concentració a la Pl. Verdaguer a les 10:30 hores; sortida cap a la plaça de la Font amb partits, sindicats i entitats. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros rebrà les entitats adherides.

  • LLEIDA

Plaça de la Paeria (10:00 hores)

Concentració. Posterior lliurament a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, dels compromisos que han signat les diferents entitats cíviques i socials de Lleida. Lectura del Compromís i de les entitats adherides.

A les 11 del matí, concentració de la gent inscrita als autocars de Lleida per marxar cap a Barcelona.

A més dels actes de Compromís a les quatre capitals catalanes, desenes de localitats de tot el país s’uniran a la intensa agenda que precedirà el desplaçament massiu a Barcelona per a participar en la V. Localitats com Manresa, l’Hospitalet de Llobregat, Berga, Ripoll, Vilanova de Bellpuig, Flix, Amposta, Sant Cugat del Vallès o Vic destinaran el dia 10 o l’11 a participar en la iniciativa.

 

VIA CATALANA 2014
ARA ÉS L’HORA convoca els participants de la Via a ser als seus llocs a partir de les 15:00 hores, tenint en compte que el programa d’actes oficial s’iniciarà a les 16:00 hores.

L’organització recalca la seva recomanació d’arribar a Barcelona tan aviat com sigui possible per tal de garantir la fluïdesa en l’entrada a la ciutat. Les restriccions de trànsit començaran a les 15:00 hores.

Tots els consells de mobilitat es troben a l’espai Mou-te cap a la V

A les 16:00 hores, desenes de voluntaris delimitaran el perímetre del vèrtex de la V, situat a la plaça de les Glòries Catalanes, amb una senyera de tela de 3 quilòmetres. Tant l’escenari ‘Votar’ a la Plaça Sarah Bernhardt, com l’escenari ‘Voluntat’ a Pius XII, donaran el tret de sortida de les respectives rondes d’actuacions musicals a les 16h. A l’espai ‘Votar’ es podrà gaudir de ‘9Son’, Elèctrica Dharma o Pep Sala, mentre que a l’escenari ‘Voluntat’ actuaran Joan Rovira i Pepet i Marieta.

A partir de les 16.45h aproximadament, i amb les actuacions musicals finalitzades, començarà la formació del gran mosaic humà amb els colors de la senyera. Aquest mosaic serà possible gràcies a l’ajuda i la guia de les inscripcions prèvies d’una banda i, de l’altra, als més de 30 voluntaris que hi haurà a cada tram.

També a les 16:45 hores, a l’escenari ‘Victòria’ de la plaça de les Glòries, les dues capçaleres de la mobilització començaran a avançar. Estaran situades a la part final de l’escenari, però una ho farà des de la Gran Via i, l’altra, des de l’avinguda Diagonal. A les 17:00 hores confluiran,
tot formant el lema de la Via Catalana 2014: “9N Votarem. 9N Guanyarem” just al davant de l’escenari.

A les 17:13 hores, els membres de les capçaleres deixaran passar els cantaires de les corals, els quals acabaran d’omplir el vèrtex a les 17:14 hores. En aquest instant, un jove que farà 16 anys el proper 9 de novembre, edat mínima per a votar en la consulta, s’aproximarà a la urna ubicada a la punta del vèrtex per dipositar un vot simbòlic, i aquest acte marcarà l’inici de la Via Catalana 2014.

Mentrestant, el Cor i les corals ubicades al vèrtex interpretaran el cant ‘Ara És l’Hora’, acompanyats al piano per Lluís Llach. Posteriorment, el Cor interpretarà ‘El Cant de la Senyera’.

Tot seguit, a les 17.25 hores, ARA ÉS L’HORA pretén que es completi una gran onada humana que arrencarà des de l’escenari principal de la plaça de les Glòries i avançarà simultàniament per cadascun dels dos braços de la V.

A les 17.35h s’iniciarà la ronda de parlaments a l’escenari Votar. A les 17:45 serà el torn dels parlaments a l’escenari Voluntat i, cinc minuts més tard, es durà a terme l’aixecada de castells simultània de les 54 colles que actuaran a la Via.

Podeu veure la situació de cadascuna de les colles aquí:

A les 18:00 hores començarà el discurs final a l’escenari Victòria.

La Via Catalana 2014 finalitzarà poc després de les 18.30h amb la interpretació del Cant dels Segadors.

cartell-001-nogrey

2 comments on “Horaris i programació dels actes de l’11 de Setembre de 2014

Els comentaris estan tancats.