ARA ÉS L’HORA crida a omplir les urnes aquest 9N per “dignitat, democràcia i sobirania”

ARA ÉS L’HORA ha omplert aquest divendres l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona en l’acte final de campanya pel 9N. L’acte ‘Comencem un país nou’ ha permès visualitzar la unitat de la societat civil, les desenes de milers de ciutadans que han omplert un cop més els carrers i els partits polítics en el camí que desemboca en la consulta participativa d’aquest proper diumenge.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha exposat durant la seva intervenció la força del 9N com a “veritable acte de sobirania”. Casals ha remarcat que “hem de fer que el 9N es converteixi a ulls del món en un acte de dignitat nacional”. “No podem ser triomfalistes. Cal fer un últim esforç: truquem a tothom. Animem a tothom a votar”, ha reblat la presidenta d’Òmnium.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha declarat que “aquest diumenge votarem” i que a partir d’aquest moment “ja ningú tornarà a decidir per nosaltres”. Forcadell ha ressaltat que amb el 9N “tornarem a ser un exemple pel món”. La presidenta de l’ANC ha destacat que “volem un país on no se’ns prohibeixin les nostres llibertats” i “construir un futur millor per als nostres fills”.

L’acte, que ha arrencat amb els mòbils tenyits de groc gràcies a l’APP de l’ANC, s’ha centrat en els principals motius pel país nou exposant els testimonis de la societat catalana sobre àmbits centrals en el futur Estat: la relació amb el món; infraestructures; llengua i cultura;  drets de les persones; joves i treball; economia (pensions); educació; benestar; dignitat i regeneració democràtica.

La intervenció de Natalie McGarry, representant del moviment independentista escocès i la lectura per part de Carme Sansa del Manifest Internacional de Suport al Dret a Decidir dels catalans (www.letcatalansvote.org) han completat les temàtiques exposades en un espai de gran força visual amb l’escenari just davant de les Fonts de Montjuïc, les columnes de Puig i Cadafalch il·luminades i el Palau Nacional tenyit de groc per a l’ocasió.

Mercè Conesa (CDC), Antoni Castellà (UDC), Oriol Junqueras (ERC), Ricard Gomà (ICV), David Companyon (EUiA) i David Fernàndez (CUP) han representat la unitat dels partits i la societat civil sobre l’escenari conjuntament amb Joan Rigol, president del Pacte Nacional Pel Dret a Decidir, que ha remarcat que el 9N “votarem pesi a qui pesi”

En la fila 0 de l’acte s’hi han reunit destacats noms de la política, la cultura i l’associacionisme del país com Josep Rull, Ramon Tremosa, Marta Rovira, Eduardo Reyes, Lluís Llach, Montserrat Carulla o Joel Joan.

_MG_0903

One comment on “ARA ÉS L’HORA crida a omplir les urnes aquest 9N per “dignitat, democràcia i sobirania”

Els comentaris estan tancats.