L’ANC i Òmnium afirmen que els resultats del 24M impulsen l’independentisme per guanyar el 27S

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, han valorat aquest matí en roda de premsa els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig. Ambdues entitats han coincidit en valorar molt positivament els resultats, en què les candidatures independentistes han incrementat i millorat els resultats dels comicis del 2011; i s’han conjurat per continuar sumant de cara a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.
Casals ha expressat que, després dels resultats, “tenim encara més raons per ser optimistes” de cara al 27S, que ha de ser “el referèndum que no ens han deixat fer”. La presidenta d’Òmnium ha afegit que el creixement de vot sobiranista s’ha produït a tot el país, també a l’àrea metropolitana de Barcelona, i ha explicat que “l’independentisme és al centre de la política catalana, i cada vegada és més gran”. Casals també s’ha felicitat pels resultats obtinguts al País Valencià i les Illes.

Sànchez, per la seva banda, ha destacat que la fita del 24M s’hi ha arribat “amb èxit” ja que les formacions independentistes han crescut, mentre que els vots als contraris al procés han disminuït. Sànchez ha destacat també que els resultats mostren que cap ciutadà “té por al canvi” i que “no hi ha canvi més profund que la independència”. “Anem bé però hem d’anar encara millor”, ha afirmat Sànchez. “Que ningú es pensi que aquest és el sostre electoral del sobiranisme”, ha conclòs.

Les dues entitats presentaran properament les accions que duran a terme durant aquests mesos determinants per mobilitzar i ampliar la majoria social a favor de la independència. “No podem donar un dia de descans per sumar i ampliar aquesta majoria”, han afirmat.

Tots dos presidents s’han mostrat convençuts que a partir del 27S moltes altres formacions treballaran per enriquir aquest procés polític i constituent cap a l’estat independent. Segons Jordi Sánchez, “la independència no és un debat essencialista, sinó sobre la qualitat de vida de les persones, visquin on visquin; sobre infraestructures, benestar de les famílies o inversió en educació i sanitat“. Muriel Casals , per la seva banda, ha afirmat que “el millor que es pot fer per tenir un millor estat de benestar és tenir un estat propi que el garanteixi.

  

One comment on “L’ANC i Òmnium afirmen que els resultats del 24M impulsen l’independentisme per guanyar el 27S

Els comentaris estan tancats.