Manifest per unes candidatures inclusives respecte a la immigració d’origen estranger

La Sectorial d’Immigració de l’ANC juntament amb l’associació Sí amb nosaltres ha fet un manifest per tal que els partits polítics sobiranistes que es presenten a les eleccions del 27S tinguin en compte la pluralitat de la societat catalana i incloguin en les seves llistes persones originàries d’altres països per tal que quedi reflectit el caràcter inclusiu de la república catalana que entre tots hem de construir. No importa quan s’hagi arribat a aquest país: tots en formem part i tots serem socis fundadors d’aquest país des del moment zero.

MANIFEST PER UNES CANDIDATURES INCLUSIVES RESPECTE A LA IMMIGRACIÓ D’ORIGEN ESTRANGER

· Una quarta part de la població catalana és formada de persones qui, considerant Catalunya una societat inclusiva i acollidora, hem decidit adoptar-la per a formar-ne part activa, fent nostres tant els seus actius com els seus problemes.

· En el preàmbul del seu Estatut, Catalunya es defineix com a resultat positiu de moltes cultures i civilitzacions qui hi han passat i han deixat petjades, i que el poble català ha sabut adoptar i consolidar.

· De la mateixa manera que des de Catalunya s’han frustrat molts intents de trobar l’encaix dins l’estat espanyol, també molts somnis d’encaix, des del respecte dels drets més bàsics de les persones immigrades, s’han frustrat per l’aplicació de normatives repressives i excloents del mateix sistema.

· Les persones d’origen estranger que vivim a Catalunya, amb independència de les nostres procedències, compartim amb la resta dels ciutadans catalans la necessitat de viure en una societat socialment justa, econòmicament pròspera, culturalment rica i plena, que ara per ara no se’ns facilita.

· Ja som molts que estem participant activament en la construcció d’una república catalana amb igualtat de deures i de responsabilitats que, malgrat les nostres diferències d’orígens, ens uneixen per al futur comú, el dels nostres fills i filles, néts i nétes.

Per aquestes raons reclamem per a la confecció de les candidatures a les properes eleccions del 27 de setembre:

· Una presència significativa de les persones immigrades a les llistes tan de la societat civil com dels partits polítics.

· Que aquesta presència no ha de ser simbòlica, ni respondre a criteris aritmètics de quotes establertes, sinó de manera natural, a la vàlua de cada candidat o candidata.

· Que les entitats i les persones actives dins els diferents àmbits de la immigració proposin en coneixement, les persones més indicades a incorporar en aquestes llistes.

· Que pel caràcter plebiscitari del proper 27S, els integrants de les llistes inclusives es comprometin a fonamentar indistintament les seves tasques en la premissa de la realitat demogràfica actual de Catalunya.

One comment on “Manifest per unes candidatures inclusives respecte a la immigració d’origen estranger

 1. Estic d’ acord amb l’ Imm. Batlle En Toni Morral. No hi entès mai (i vagi començar a defensar el meu país el 1953) com els botiflers, tant de dretes com de esquerres
  per defensar la seva manxadora, fan servir les idees d’altri per justificar la seva
  hipocresia i fer veure que ells son els ideòlegs únics dintre del seu partit i que ja
  els si sap greu ja, però no poden defensar al seu “país”, perquè si ens uníssim trairíem les nostres idees,i es cert perquè les seves idees son espanyolistes i d’ aquesta guisa poder seguir xuclant de la mamella. Però la veritat, encara entenc
  menys els que desprès de tants anys encara els voten. Senyors deixen de fer
  el botifler i si es veritat que son Catalans, defensin Catalunya i desprès ja tindrem,
  tots plegats, ocasió de defensar les nostres idees i que les urnes decideixen com a de ser la nostre República Catalana. Ah jo soc de dretes

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.