Comunicat de Sant Quirze per la Independència sobre les banderes que hi ha a l’Ajuntament

Des de fa dies a l’edifici de l’Ajuntament hi onegen només la bandera local i la catalana. Com a tants pobles de Catalunya no hi passa res d’especial. Però si algú vol iniciar-hi un conflicte ho pot denunciar i les lleis espanyoles s’encarreguen de defensar l’estat espanyol en contra de la majoria dels ciutadans.

La “Llei de banderes” espanyola a la que alguns apel·len, té l’objectiu d’imposar a tots els pobles de l’estat espanyol uns símbols que, sobretot als Països Catalans i al País Basc, una part majoritària de la població no veu com a propis. El que no guanyen a les urnes de tants i tants ajuntaments ho volen guanyar als tribunals que els són favorables. Per això van fer l’any 1981 l’anomenada “Llei de banderes”. És una llei feta a mida per forçar la col·locació de la bandera espanyola on la voluntat de la majoria de la gent no la posaria. Recentment les mateixes voluntats inquisitorials han arribat a plantejar-se una llei per evitar que es xiuli l’himne espanyol als estadis.

A Sant Quirze, 13 dels 17 regidors que s’acaben d’escollir són independentistes. Per contra, el partit que governa a la Moncloa no té ni un sol regidor. Sant Quirze també va aprovar ser municipi moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució espanyola.

Les banderes són símbols i n’hi ha que sumen voluntats en un projecte de futur i n’hi ha que són vistes com a representants d’una monarquia històricament hostil a les llibertats polítiques. Fins i tot ho veuen així els qui voldrien una república espanyola.

Defensem que els símbols que onegin a Sant Quirze estiguin d’acord amb la voluntat majoritària dels veïns i no forçats per lleis inquisitorials.