L’ANC, Òmnium i l’AMI celebren l’aprovació de la resolució d’inici del procés de creació de l’estat català

Les entitats sobiranistes han volgut seguir de prop la sessió del Parlament de Catalunya, que avui ha aprovat la resolució d’inici del procés de creació de l’estat català, amb una pantalla gegant instal·lada a fora de la cambra, al Parc de la Ciutadella.
Un cop acabat el ple, els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana han fet una valoració de la històrica jornada recordant l’aniversari de la consulta del passat 9 de novembre: “fa un any teníem urnes de cartró i una prohibició, i vam sortir a votar. Ara, un any després, tenim un Parlament independentista que tirarà endavant el procés”, ha explicat Jordi Sànchez.
El seu torn, Quim Torra ha definit el dia d’avui com “el moment zero, realment l’inici del procés que ens ha de dur a l’estat català. Volem agrair-ho als 72 diputats per la llibertat que ho han fet possible.”
El president d’Òmnium també ha destacat que “estem molt contents, per la resolució aprovada” i ha recordat a “tanta gent que durant tants anys ha dedicat tants esforços per arribar fins aquí.”

En el mateix sentit s’ha expressat el seu homòleg de l’ANC qui ha subratllat que darrere “el nostre Parlament”, “hi ha un esforç col·lectiu” i que “des de la societat civil fem costat a les nostres institucions perquè les hem escollit democràticament.”

  

One comment on “L’ANC, Òmnium i l’AMI celebren l’aprovació de la resolució d’inici del procés de creació de l’estat català

Els comentaris estan tancats.