El 24 de febrer a Matadepera es farà la conferència: “La tradició constitucional a Catalunya: a la recerca d’una identitat”

En ocasió del tercer centenari de la promulgació del Decret de Nova Planta, Òmnium Terrassa organitza la conferència «La tradició constitucional a Catalunya: a la recerca d’una identitat», a càrrec de Jordi Jaria, professor de Dret constitucional i ambiental.

El propòsit de l’acte, que s’emmarca en el debat actual sobre la constitució catalana, és posar en relleu la importància històrica del constitucionalisme com a element vertebrador de la sobirania catalana. Jordi Jaria exposarà com les constitucions catalanes van quedar anorreades per la monarquia borbònica i com la seva evolució posterior, per la via de les constitucions espanyoles, no ha presentat cap solució prou satisfactòria per al conjunt de la societat catalana.

L’acte tindrà lloc el pròxim dimecres 24 de febrer, al Casal de Cultura de Matadepera, a dos quarts de vuit del vespre.

IMG_3369