L’1 d’octubre celebra el Dia de la Música amb l’ANC

El dia 1 d’octubre, se celebra el Dia Internacional de Música, establert per la UNESCO l’any 1975. Des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fem una crida a tots els catalans a participar-hi sumant-se a cantar en els nombrosos actes que se celebraran, arreu del país, entre les 8 i les 20h.

Alhora, volem recomanar a totes les ciutadanes i ciutadans:

  1. Que vagin d’hora al local on tenen previst cantar. Tots tenim un lloc assignat a prop de casa nostra on s’hi reunirà molta gent amb ganes de cantar.
  2. A tots els locals hi haurà partitures per a tothom, però poden portar-les de casa per si de cas. Des de l’Assemblea recomanem les partitures en Si major.
  3. Un cop hagin cantat, han de deixar la partitura en unes caixes preparades especialment per a aquesta funció. Amb aquest senzill acte, els organitzadors de la festa podran saber quants cantaires hi han participat i quina proporció ha optat per fer-ho en Si major i quants ho han fet en altres tonalitats.
  4. La gran festa de tancament del Dia de la Música tindrà lloc a la Plaça de Catalunya, a Barcelona, partir de mitja tarda.

Aquells que desitgin que el primer Dia de la Música de Catalunya sigui un èxit, poden acompanyar els organitzadors en un gran concert previ, aquest divendres a partir de les 19h.

Som conscients que aquest dia tan especial ha aixecat molt interès a la resta de l’Estat. Milers de ciutadans espanyols s’han desplaçat fins a Catalunya per viure la jornada en directe. Els convidem a gaudir-la amb joia i, sobretot, respectant el dret universal a cantar que tenim totes les persones.

1 d’octubre, tothom a cantar!

www.diadelamusica.cat

e7f82b25-c5a6-4191-9cd9-29b7e7deffcd

7 comments on “L’1 d’octubre celebra el Dia de la Música amb l’ANC

  1. No em sembla gens bé que s’emplaci la música als col.legis electorals. Totes les consignes de vot i civisme en un dia de vot contradiuen aquesta acció. Hem d’evitar símbols i tot tipus de reivindicacions, i sabut és que la música, i la polifonia del s. XV també, és portadora de contingut polític i/o reivindicatiu.

    Desconvoqueu la cantata als col.legis electorals! No és cap bona idea! Es farà servir per retreure coacció a l’intenció de vot! I, personalment, m’emprenyaria molt sentir els segadors en aquell moment!

    Bernat Cabero, Dr. en Musicologia, especialista en Música i Feixisme

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.