Aturades arreu del país en solidaritat amb els legítims representants de Catalunya

Novament el país s’ha aturat durant uns minuts. Aquest cop en solidaritat amb el Govern legítim de Catalunya i també amb la mesa del Parlament, que avui han estat citats a declarar a Madrid per complir amb el seu programa electoral, i amb l’amenaça de ser condemnats precisament per donar la veu al poble.
A la Plaça Sant Jaume de Barcelona s’hi han concentrat centenars de persones. Allà, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha emplaçat a la comunitat internacional, però també l’Estat espanyol, a dialogar per solucionar la situació.
Alcoberro ha manifestat que “estan en joc l’autogovern de Catalunya, la recuperació de les llibertats perdudes, i la llibertats dels presos” com en Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Al mateix temps, s’ha mostrat esperançat en revalidar el proper 21 de desembre la majoria que hi ha a la societat catalana a les urnes. Per a fer-ho, ha remarcat el paper transversal de l’ANC, i ha demanat una estratègia conjunta per defensar la República. Finalment, ha dit que el poble seguirà “colze a colze” amb les institucions per “continuar lluitant per la llibertat i per la república”.

Aquesta tarda, a Sants i al Parlament

Aquesta tarda, les mobilitzacions segueixen. A primera hora de la tarda, a les 16 h, es preveu rebre els representants de la Mesa del Parlament a l’estació de Sants de Barcelona. Posteriorment, a les 19 h del vespre, es convoca la ciutadania davant del Parlament de Catalunya, a Barcelona, on es llegirà un manifest, però també davant de tots els Ajuntaments de les capitals de comarca.