L’Ajuntament de Matadepera farà Sobirania Fiscal aquest any 2022

L’Assemblea Nacional Catalana està impulsant la campanya Sobirania Fiscal per tal que les institucions i la ciutadania pagui els impostos a l’Agència Tributària Catalana.

És una competència legal i vigent en l’actual Estatut d’Autonomia.  Aquest és un dels aspectes que no va patri retallades pel ribot del Tribunal Constitucional espanyol.

Disposà d’una agència tributària completament desenvolupada i amb els mitjans necessaris per funcionar és una estructura d’estat essencial i gestionar tots els impostos de Catalunya encara més.

Fa uns mesos el Ple municipal va aprovar una moció votada a favor per Junts per Catalunya, ERC i la CUP, per tal que l’Ajuntament iniciés el procés tècnic per tal de fer efectius els pagaments d’impostos a l’ATC.

Per això el passat 10 de març Joan Manau com a representant de l’Assemblea Matadepera junt amb Emili Riba com a representant del Consell per la República de Matadepera, que dona suport a aquesta iniciativa, és van reunir amb l’Alcalde de Matadepera i amb la regidora d’Hisenda.

Els responsables municipals van explicar als representants independentistes que un cop confirmat que pagar a l’ATC és un acte administratiu del tot legal ja havien començat a implementar un nou programa informàtic que modernitzarà tota l’estructura municipal i permetrà exercir la Sobirania Fiscal.

La previsió de l’Ajuntament és poder dur a terme el nou procediment abans d’acabar aquest any 2022.