Èxit d’assistents a la presentació de Bellaterra per la independència

L’ANC vertebra el moviment popular independentista de Catalunya

Massiva assistència en la presentació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Bellaterra, en un interessant acte presidit per tres excel·lents comunicadors: en Joan Manuel Tresserras, en Jaume Terribas i la Mònica Terribas. Entre 170 i 180 persones han participat en l’esdeveniment organitzat per Bellaterra per la Independència.
La Mònica Terribas ha fet un repàs dels valors del seu pare, en que la senzillesa, l’esforç, el treball, la fe en Catalunya i el servei al poble han estat i són una constant en la seva vida, de manera que des de sempre s’ha implicat en activitats diverses encaminades a la consecució de la llibertat de Catalunya com a poble.
La part central de l’acte ha anat a càrrec d’en Jaume Terribas, recentment votat com a membre del Secretariat Nacional de l’ANC, qui n’ha realçat el caràcter transversal i plural com a valors essencials d’aquest moviment popular obert a tothom i no adscrit a cap partit polític a fi d’aconseguir que Catalunya sigui un estat més dins la Unió Europea; és a dir, que a més de ser europeus (que ja ho som), Catalunya tingui un Estat Propi de ple dret com els altres que integren Europa.
En Jaume valora l’objectiu com assolible i a curt termini malgrat que una part del país no comparteix l’opció de Catalunya com un Estat més. Això, tot i l’espoli fiscal, l’ofec econòmic, el greuge en infraestructures i el tracte vexatori que rebem els ciutadans de Catalunya.
I perquè sigui un moviment sòlid és necessari l’esforç i la implicació de tots; per això demana que hom s’adhereixi a l’Assemblea Nacional com a entitat vertebradora de la iniciativa i exterioritzar la situació de Catalunya per guanyar suport internacional.
En JM. Treserras, reflexiona sobre la singularitat del futur nou Estat català: un Estat format a partir de la nació, de baix a dalt, democràtic, al revés de com s’han format la resta dels estats europeus.

Bellaterra, 9 de maig de 2012.
Bellaterra per la Independència
Departament de Comunicació

Àudios:

Jaume Terribas. Els polítics no han estat capaços de treballar per servir Catalunya

Joan Manuel Tresserras. S’està produint un procés d’acceleració històrica

Mònica Terribas. Perseguint el somni de que aquest país sigui lliure

20120510-091026.jpg

4 comments on “Èxit d’assistents a la presentació de Bellaterra per la independència

 1. JesRICART: Tenim feina!, I molta!. Un primer pas és acomnseguir que siguem molts inscrits a l’ANC, molts catalans i catalanes que des de la base empenyin la classe política cap a la plena sobirania. A partir d’aquí, el full de ruta cap a la independència serà fàcil. Ara ens toca una feina força oblidada: la de picapedrer.

  M'agrada

  • La independència d’ una nació segons l’ entenc no hauria de crear més burocràcia de la que ja tenim, per tant no control fronterer ni de mercaderies (a excepció és clar de les il.licites com armes i/o drogues) ni de viatgers o visistants; hauría d’ implicar no una majoria elemental (una mica mes del cinquanta per cent) sino una majoria poderosa (a partir d’ un 70%); hauria de passar per un ampli consultori popular a modus de referèndum a totes les localitats del pais amb totes els seus residents (la qual cosa implica centenars d’ altres etnies) i aquesta consulta hauria de ser posterior a un proces constitucional on quedés força clar en quines coses es coincideix amb la constitució de l’ estat, en quines altres amb l’ europea i en quienes coses no es coincideix. Aquesta independència també passaria per no tributar a fora sino a dins i ajudar a la resta del pais o del món economicament en la mida en que ens fos possible. Tot plegat és un proces complexe però clar i possible sempre que hi hagi força de voluntat organitzada y presència notoria a les convocatòries del moviment.
   L’ ANC està catalitzant aquesta ànsia i tot el potencial energètic en curs. Sería forá constructiu i tácticament ajudaria a moure fitxa portant les seves propostes a les assemblees ciutadanes de les places i proposant un gran salt discursiu: el passar de les raons tantes vegades anomedades del dret català a la independència ala discusió concreta de la constitució que volem pel futur. Una manera de fer aquesta discusió es rellegint i impugnant quan correspongui un a un els articles de la de 1978 i com alternativa proposant nous enunciats de text que aquesta no contempa o als que cal oposar-s’ hi frontalment.

   M'agrada

 2. Tot i que a la llarga, molt a la llarga, el futur estarà plè de mestissatges i els habitants hauran de fer una cerca en les hemeroteques, enciclopedies i arbres genealògics per esbrinar els seus origens, l’ actualitat passa por la independència de les nacionalitats que com la catalana porten segles sotmeses. A Catalunya hi ha condicions per seguir vinculada a la UE i deixar de pagar els tributs a la España centralista. Ja n’ hi ha prou de fer de gallines cloques i avançar en els passos tantes vegades comentats:
  1. Cap tribut a la hissenda espanyola,
  2. Tolerancia nul.la de cap nova afrenta de l’ españolismo en contra nostra.
  3.Comprometre a la Generalitat i als seus titulars actuals a que segueixi la voluntat popular.
  4. Nou procès constituent a Catalunya. No a la casa borbònica, refus de la constitucio de 1978 per obsoleta. Referendum per la indepèndencia i Nova constitució adient amb els nous temps.
  5. Negociació amb les institucions europees per entrar com 29 estat (després del de Croàcia)

  M'agrada

 3. lamentem no haber pogut assistir a la conferència, però ens adherim de cap i de cor amb tot el que significa l’ANC. Finet i Josep M. Carulla

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.