L’ANC vol assolir amb la Marxa un punt d’inflexió per l’alliberament nacional

∙ La primera gran acció de l’ANC culminarà a Barcelona en una gran concentració l’onze de setembre

. Lluís Llach i altres personalitats intervindran a l’acte inicial a Lleida el 30 de juny


“Créixer, créixer i créixer”. Aquests són els objectius de la Marxa cap a la Independència, tal com ha explicat avui la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, en roda de premsa. La Marxa, la primera gran acció de l’ANC després de la seva constitució, pretén estendre el missatge independentista “a tots els racons del país”, constituir noves assemblees territorials i aconseguir noves adhesions a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb la vista posada en la consulta sobre la independència prevista pel 2013.

La Marxa constarà de centenars d’actes –ja n’hi ha confirmats més de 200‐, arrencarà el dia 30 a Lleida i culminarà a Barcelona en una gran concentració l’11 de setembre que ha de marcar un punt de no retorn, per instar a les institucions catalanes que “comencin converses per negociar la secessió amb Espanya”. “Per nosaltres la independència és una qüestió de dignitat”, ha dit Forcadell, que ha afegit: “no volem viure agenollats a Espanya podent viure dempeus a Europa”.

Per la seva banda, el membre del secretariat nacional Ferran Civit ha expressat la voluntat que amb la Marxa es faci el pas definitiu de “la Catalunya autonomista a la Catalunya estatal”. Civit ha explicat que Lleida va ser una de les primeres ciutats a caure en mans de les tropes borbòniques el 1707, i la Seu Vella, on es farà l’acte d’inici, va ser reconvertida en una caserna militar. És per això que l’ANC arrenca l’acció a la capital del Segrià: “la primera ciutat conquerida serà la primera ciutat alliberada”, ha explicat Civit.

A l’acte de Lleida hi intervindran el Lluís Llach, Rubert de Ventós, Ferran Requejo, Patrícia Gabancho, Josep Vallverdu, Oriol Grau, Jordi Pàmies, Quim Torra, Toni Strubell, Josep Maria Vila d’Abadal i Joan Reñé, entre d’altres. L’acte comptarà també amb les actuacions d’Al Tall i Bonobos i la participació de Meritxell Gené.

Civit també ha explicat que d’entre els centenars d’actes previstos n’hi haurà diversos d’especial importància, com el que es farà a Miravet el 28 de juliol; el de la Jonquera contra el Tractat dels Pirineus el 18 d’agost, i el de Montserrat el 25 d’agost. Podeu consultar el calendari d’actes que s’aniran realitzant a la pàgina web

 www.marxa.assemblea.cat

MANIFEST MARXA CAP A LA INDEPENDÈNCIA