Cerdanyola demana en ple municipal una consulta sobiranista

Cerdanyola del Vallès, segon municipi de la comarca a demanar en ple municipal una consulta sobiranista

Ara, Cerdanyola per la Independència buscarà comprometre els representants locals a organitzar el referèndum si l’Estat espanyol el prohibeix

Cerdanyola del Vallès va esdevenir ahir al vespre el segon municipi del Vallès Occidental, després d’Ullastrell, a avalar en acord de ple municipal la nova etapa cap al procés cap a la sobirania, després de la massiva manifestació que, amb el lema ‘Catalunya nou Estat d’Europa’, va recórrer els carrers de Barcelona el passat Onze de Setembre.

Cerdanyola per la Independència vol felicitar els representants polítics cerdanyolencs, amb especial èmfasi els dels grups municipals de Compromís per Cerdanyola, de Convergència i Unió, d’Esquerra Republicana de Catalunya, d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i a l’agrupació local de Solidaritat Catalana per la Independència. CxI en vol destacar la seva valentia, alhora que el seu compromís per estar al costat de la ciutadania i del procés democràtic i cívic cap a la independència que l’empenta popular ha esperonat. També volem destacar el clima d’unitat en el que s’ha desenvolupat aquesta moció, i volem esperonar als partits polítics a continuar pensant en el país i en els seus ciutadans per sobre de tot.

Així mateix, la entitat vol subratllar que l’acord de ple aprovat ahir manifesta que Catalunya ‘té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica’, contempla instar el Parlament de Catalunya ’a convocar el referèndum d’autodeterminació’ i compromet la vila de Cerdanyola ‘amb el procés que pugui iniciar’ aquesta cambra. A demés es ́compromet a treballar conjuntament amb la ciutadania, les entitats del nostre municipi, els agents socials i, de manera particular amb l ́ANC, per fer cada vegada més àmplia la majoria social’, compromís del qual prenem bona nota. És aquest acord doncs, un pas històric a Cerdanyola i a la comarca. En aquest sentit seguim estenent la ma a aquells partits amb sensibilitat cap a l’exercici del dret a decidir per a que es sumin en aquest procés.

No obstant, la entitat admet que una consulta lliure d’autodeterminació organitzada pel Parlament pot ser desautoritzada per la legislació de l’Estat espanyol o posposada per diversos interessos o complicacions. Per aquest motiu, CxI anuncia ara que buscarà el compromís dels mateixos grups polítics perquè l’Ajuntament resolgui organitzar a nivell local la consulta, conjuntament amb la resta de viles i ciutats del nostre país, en cas que l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència així ho proposin.

D’aquesta manera, Cerdanyola per la Independència creu que la celebració d’un referèndum on s’hi expressi la voluntat popular, és la mesura més democràtica que la societat pot exercir per recordar a les institucions que la determinació del poble ha de ser escoltada. Per últim, CxI recorda que compromisos similars ja s’estan prenent a diverses viles, pobles i ciutats catalanes, i que l’entitat es felicitaria

si els representants polítics de Cerdanyola del Vallès s’afegissin a la llista de municipis que garantiran el dret a decidir de la ciutadania del país.

28 de setembre de 2012