L’ANC arriba al primer any de vida

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa avui 10 de març del 2013 el seu primer aniversari. Després de la seva constitució, l’exitosa Marxa Cap a la Independència, que va omplir el país d’actes durant l’estiu; i la seva culminació en la històrica marxa de l’11 de setembre, l’ANC afronta el futur amb tres reptes principals i una data límit: el 2014. La tasca de l’Assemblea, actualment, se centra a ampliar la majoria social favorable a la independència ja existent. Ho fa arribant a les zones amb més població indecisa respecte el seu vot en un futur referèndum sobre la independència; amb actes vinculats als barris i ciutats, a través d’associacions de veïns i altres entitats locals.

D’altra banda, l’ANC continua amatent a l’escenari polític per tal d’empènyer a la classe política perquè faci els passos necessaris per assolir l’estat independent; i està treballant en la internacionalització de la voluntat dels catalans d’esdevenir un nou estat d’Europa.

Tot plegat, amb una data límit molt clara: l’any 2014. L’objectiu de l’ANC és que se celebri una consulta en què els catalans puguin decidir lliurement el seu futur, i que el resultat d’aquesta consulta sigui favorable a la independència; però tampoc descarta la possibilitat d’una declaració unilateral d’independència si s’impedeixen tots els mecanismes per consultar als catalans i les catalanes.

A curt termini, l’ANC té previst celebrar el proper 16 de març al Pavelló de Girona-Fontajau la seva assemblea general ordinària per tal de votar el Full de Ruta de l’entitat, així com els informes de gestió del Secretariat Nacional.