Albert Pont i Salvador Garcia Ruiz omplen la biblioteca de Sant Quirze

Dimecres al vespre la sala d’actes de la biblioteca de Sant Quirze va quedar-se petita per escoltar Albert Pont Salvador Garcia Ruiz, autors de “Delenda est Hispania” i “Catalunya last call” en un acte organitzat per Sant Quirze per la Independència.

 Una setantena de persones, algunes dretes per falta de cadires, van seguir l’exposició de dos dels autors més ben valorats de tots els que reflexionen sobre el procés d’autodeterminació. El moderador, el director de Nació Digital Salvador Cot, va destacar l’interès que tenen els llibres i les reflexions que exposen.
Entre les presentacions i les preguntes que es van fer des de públic van sortir aquestes idees:
  • Cal confiar amb les pròpies capacitats de tirar endavant el procés i no buscar excuses fora de Catalunya.
  • Els estats de tot el món s’adaptaran si Catalunya s’independitza. No ho afavoriran però entendran la voluntat majoritària si s’expressa clarament.
  • Un millor finançament no pot ser el motiu fonamental de demanar la independència. Internacionalment s’interpreta com un gest egoista. S’entén més per un seguit de motius culturals, lingüístics, polítics i identitaris.
  • L’estat espanyol hauria de valorar l’altíssim cost que li suposaria una actuació violenta en contra del procés català.
  • Cal posar la il·lusió no només en la independència sinó en el procés constituent que s’iniciarà a continuació i que permetrà repensar de dalt a baix un estat nou al segle XXI.

IMG_1844