L’ANC i la FAVB aposten impulsar el debat sobre la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) han signat un conveni de cooperació amb l’objectiu d’impulsar el debat sobre la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació de Catalunya durant el 2014. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el president de la FAVB, Josep Lluís Rabell, que han oficialitzat l’acord aquesta tarda a la seu de l’Assemblea, han mostrat la seva satisfacció per la signatura.

“El nostre objectiu és treballar conjuntament amb altres entitats, perquè estem tots d’acord amb què el futur polític de Catalunya s’ha de decidir votant. Això ens uneix”
, ha explicat Forcadell. La presidenta de l’ANC ha afirmat que “volem que l’estat independent sigui millor; la independència no és un fi sinó un mitjà, i la manera de millorar és escoltar a tothom”. Per la seva banda, Rabell ha aprofitat per convidar oficialment a l’ANC a l’assemblea que la FAVB durà a terme el proper 29 de març.

La signatura ha comptat també amb la presència d’Antoni Morral, membre del Secretariat Nacional, que ha explicat que aquest és el primer dels molts convenis de col·laboració que l’ANC vol establir amb sindicats i entitats de la societat civil. “Compartim un diagnòstic, que és que l’ordre social establert per la constitució del 1978 està esgotat”. “Nosaltres creiem –ha afegit Morral- que aquest canvi necessari passa per la constitució d’un estat propi independent. Però aquest camí el fem junts: és un camí democràtic, pacífic i que manté la cohesió social”.
Al conveni, les dues entitats es comprometen a mantenir reunions periòdiques; participar en espais unitaris que s’estan constituint en defensa del dret a decidir; col·laborar en determinades campanyes de l’ANC; i organitzar actes conjunts entre d’altres.

20140226-180010.jpg