Les urnes entren als ajuntaments amb la recollida intensiva del Signa un Vot del 22 i 23 de març

Les urnes de la campanya Signa un Vot per la Independència entraran als ajuntaments els propers 22 i 23 de març. L’acord entre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) permetrà estendre la campanya amb més força, ja que allà on no arriba l’ANC ho farà l’AMI. Entre les dues entitats arriben a 818 dels 969 municipis catalans, el que permet arribar al 98’5% de població. La campanya superarà, doncs, el miler de punts de recollida (podeu consultar el mapa provisional dels punts aquí) el proper cap de setmana, en el marc de la nova recollida intensiva  que duran a terme l’AMI i l’Assemblea. El salt de la campanya Signa un Vot no serà tan sols quantitatiu, sinó també qualitatiu, ja que la iniciativa s’ha institucionalitzat i les urnes de la seran presents també a les sales de plens i edificis municipals de diverses localitats catalanes. Actualment, ja són més de 113 els ajuntaments que han aprovat una moció de suport a la iniciativa.

El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha afirmat que “ara és un moment clau en aquest procés per la total implicació i col·laboració entre l’àmbit públic municipalista i el de la ciutadania”. El president de l’AMI ha afegit que “totes les actuacions que es facin estaran dins de la legalitat vigent i emparant-nos en les competències pròpies del municipis”. Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha explicat que “els dies 22 i 23 traurem les urnes al carrer perquè tothom qui vulgui pugui avançar-se a votar per la independència”, i ha destacat el caràcter democràtic de la iniciativa, basada en un Dret Fonamental recollir per instàncies europees, la constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya. La col·laboració entre ANC i AMI permetrà arribar a 300 municipis més respecte a la passada recollida intensiva, gràcies també a la mobilització de 3.500 apoderats que vetllaran pel rigor del procés de recollida d’instàncies.

 Si tens més de 16 anys, descobreix quin és el teu poder

La campanya Signa un Vot permet votar a totes aquelles persones majors de 16 anys. L’ANC i l’AMI destaquen el poder que pot tenir un bolígraf, en aquest cas, per signar la instància en què es demana al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya.

bannerSigna900x100