Posició de l’ANC davant l’abdicació del rei d’Espanya

Davant la notícia de l’abdicació del Rei d’Espanya, Joan Carles I i les diferent s crides a les concentracions d’avui al vespre, des del Comitè Permanent de l’ANC volem manifestar el següent:

L’ANC basa la seva actuació en el Full de Ruta 2014-2015 aprovat en la passada Assemblea General i que remarca clarament que “l’objectiu prioritari del poble català és la celebració de la consulta el 9 de novembre de 2014 com a fórmula internacionalment més acceptada d’accedir a la independència en un marc democràtic.”

Basant-nos en el que es diu en el nostre Full de Ruta, així com en la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013, l’ANC no convoca cap concentració ni mobilització a l’entorn de l’abdicació del rei d’Espanya i de la figura de la monarquia.

El CP i el SN estudiaran la situació que es pugui crear i l’escenari que polític que es pugui esdevenir per l’abdicació de Joan Carles I i, si així ho creu necessari, farà públic un comunicat en el moment que consideri oportú.

Comitè Permanent de l’ANC

20140602-181400-65640781.jpg