La Via Catalana 2014 perfila el repte de la mobilitat

Els més 500.000 inscrits i el gruix final de persones que participin en la Via Catalana 2014 converteixen el pla de mobilitat en un repte i en un punt clau per a garantir l’èxit de la V i assegurar la màxima comoditat possible per als assistents que aquest 11 de setembre es desplaçaran a Barcelona des de tot el país.

Els consells generals de l’organització apel·len a arribar el més aviat possible a Barcelona, cap a les 14h, per evitar cues, dificultats en l’estacionament dels vehicles i facilitar l’arribada de la resta de participants. En aquest sentit, a partir de les 15h començaran les restriccions de trànsit a la zona dels escenaris (Pius XII i Sarah Bernhardt) fins a completar progressivament el tall de la circulació al voltant de les 16h.

La feina de les Assemblees Territorials ha culminat amb l’organització de més de 1.500 viatges amb autocar. A Barcelona s’habilitaran espais d’aparcament per a aquests vehicles el més a prop possible de la zona assignada de la V. L’organització de la Via aconsella als autocars arribar al seu destí abans de les 14h.

Pel que fa al transport públic, el servei de Rodalies Renfe entre les 13h i les 17h d’entrada a Barcelona i entre les 19h i 23h per sortir de la capital catalana s’adequaran als horaris propis d’un dia laborable. Els Ferrocarrils de la Generalitat també funcionaran amb un servei major al que seria propi d’un festiu. Les Línies de Bus regulars de la Generalitat de Catalunya reforçaran el seu servei entre les 13h i les 17h d’entrada a Barcelona i entre les 19h i 23h per sortir-ne.

L’organització de la Via Catalana 2014 preveu l’ús de més de 100.000 vehicles privats per a la mobilització d’aquest 11 de setembre. En aquest sentit es crida a omplir al màxim de capacitat els vehicles i, si és possible, evitar d’arribar fins a la mateixa Barcelona. La proposta és acostar-se a una estació de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Tram o Rodalies Renfe propera a la Ciutat Comtal i així completar el recorregut necessari amb el transport públic.

En relació a les persones amb necessitats especials, cal explicar que al tram 43, a la zona de la Plaça Espanya, s’habilitarà un lloc per a persones que necessiten especials atencions sanitàries. A aquests punts trobareu dos espais habilitats que comptaran amb el suport de dos equips sanitaris. Per a més informació us podeu adreçar a tram43@assemblesa.cat. En el següent enllaç trobareu el plànol de localització dels espais d’atenció especial.

Per a les persones amb mobilitat reduïda es recomana que arribin al seu tram abans de les 15.30h. Fins a aquesta hora es podrà encotxar i desencotxar als trams. En cap cas es podran aparcar els vehicles dins del recorregut de la V.

Com a anotació especial, per a l’arribada a la Plaça de les Glòries, ubicació de l’escenari principal, es recomana que no s’utilitzi el metro amb parada a Glòries. Com a alternativa, l’organització proposa d’arribar a la zona des de les parades de metro de Monumental, Tetuan o Marina.

Per a més detalls podeu consultar l’apartat ‘Mou-te cap a la V’ del web d’ARA ÉS L’HORA

IMG_3137