Carme Forcadell: “Parlament, Govern i President: posin les urnes”

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI han remarcat en els seus discursos l’èxit i la força de la Via Catalana 2014 com a aval de la societat civil per a assegurar que el 9 de novembre se celebri la consulta per la independència de Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha remarcat en el seu discurs el caràcter històric de la Diada d’enguany. “Aquest 11 de setembre passarà a la història com una data clau en la recuperació de les nostres llibertats”, ha assegurat Forcadell. Agafant com a base la V construïda a Barcelona, Forcadell ha exposat que “avui hem fet la V de votar i la V de voluntat i ens falta la V de la Victòria que farem el 9 de novembre”. La crida final de la presidenta de l’ANC ha servit per a reclamar una resposta política a la Via: “Parlament, Govern i President: posin les urnes!”

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat que “tres-cents anys després del 1714 hem deixat de ser un poble que rememora derrotes militars per ser una societat que construeix una victòria pacífica”. Per altra banda, Casals ha recalcat la força de la gent davant el que pugui dictaminar el Tribunal Constitucional. “Que la veu que se sent avui i aquí, la veu del poble de Catalunya, estigui per sobre del que opinin els senyors d’un tribunal partidista”, ha exclamat la presidenta d’Òmnium. Casals ha apel·lat a “la força de la unitat”. “No deixeu que les veus de la por i el desànim us influeixin, mireu cap endavant. Ho tenim a tocar. I ho aconseguirem!”, ha reblat Casals.

També des de l’escenari de la Plaça de les Glòries, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha ofert la força dels Ajuntaments per reforçar el procés. En aquest sentit, Vila d’Abadal ha destacat que “els alcaldes i regidors d’aquest país som a la Via per sumar la nostra veu a la vostra, per unir-nos al clam per construir un Estat nou”. En aquest sentit ha explicat que des dels Ajuntaments “farem que s’aprovin mocions en defensa de la consulta del 9 de novembre”. El president de l’AMI ha tancat la seva intervenció exclamant que “junts, amb la força de la gent i amb la força de les institucions, farem que es pugui votar”.

_MG_0238_opt