ARA ÉS L’HORA ja converteix milers de trucades en vots amb la Marató 9N

ARA ÉS L’HORA ha iniciat aquest dimecres 5 de novembre la Marató 9N per a enviar milions de trucades a través de la centraleta 9N amb l’objectiu de fomentar la participació en la consulta d’aquest diumenge i assegurar-ne l’èxit convertint cada trucada en un vot a les urnes.

L’acció, que ja ha permès enviar 15.000 telefonades, es desenvoluparà durant els dies 5, 6, 7 i 8 de novembre a partir de milers de voluntaris i personalitats de la societat catalana amb un doble format: trucant a la centraleta d’ARA ÉS L’HORA des de casa per a poder parlar amb ciutadans de manera aleatòria o bé a títol individual, trucant a amics, familiars i veïns amb la mateixa finalitat.

La campanya ha completat en les tres primeres hores de l’acció més de 15.000 trucades amb l’objectiu de fomentar la participació en la consulta del 9N i informar sobre els detalls de la jornada electoral a qui ho sol·liciti. Pel call center instal·lat a la seu d’Òmnium han passat durant el matí desenes de voluntaris i personalitats de l’àmbit polític, cultural i mediàtic del país.

El conseller Francesc Homs, Josep Rull (CDC), Marta Rovira (ERC), Alfred Bosch (ERC), Josep Maria Terricabras (ERC), David Fernàndez (CUP), Toni Castellà (UDC) o Joan Ignasi Elena (Avancem); i també Quim Masferrer, Màrius Serra, Ventura Pons o Eduardo Reyes han participat en l’acció al costat de les presidentes de l’ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals.

Abans de participar en la Marató 9N, Forcadell i Casals han remarcat que “tot tira endavant” malgrat la suspensió del nou 9N per part del TC a instàncies del Govern Espanyol i han fet una crida a participar en la Marató 9N com a resposta. La presidenta de l’ANC també ha assegurat que l’Estat “coarta la llibertat d’expressió dels catalans” i demostra que a Espanya “no hi ha separació de poders. Muriel Casals ha explicat que el TC fa “un mal favor” a la democràcia i només aconsegueix que els catalans “li perdin el respecte”.

El call center seguirà a ple rendiment durant tota la jornada d’avui amb la previsió de rebre 500 voluntaris i personalitats fins les 20:00 hores aproximadament. A les 16:00 hores serà el torn, entre d’altres, de Toni Albà, Joel Joan, Anna Sahun i Arcadi Alibés; i a les 19:00 hores Montserrat Carulla, Salvador Cardús i Sebastià Alzamora, entre d’altres.

IMG_3326.JPG