Òmnium proposa la “Llista per la independència” en les eleccions del 27S

Informació d’Òmnium Cultural

Òmnium proposa la “Llista per la independència” en les eleccions del 27S

Òmnium Cultural ha celebrat aquest divendres una trobada extraordinària de Junta directiva nacional i presidents territorials. La reunió ha culminat una setmana de debat intern sobre el posicionament de l’entitat fet públic dissabte passat en resposta a la proposta del president de la Generalitat.

Tal i com es va acordar en l’Assemblea General, el posicionament d’Òmnium s’ha posat en consideració de tots els socis que han pogut expressar la seva opinió a través de la seva seu territorial de referència. Com a resultat d’aquest procés, s’han organitzat més d’una trentena de juntes territorials obertes on hi ha participat més d’un miler d’associats.

Les aportacions recollides han ajudat a enriquir la proposta inicial de l’entitat. I a partir d’aquestes aportacions, Òmnium Cultural conclou que:

  1. Cal valorar molt positivament l’alta mobilització de les seus territorials que en la pràctica totalitat han organitzat juntes obertes als socis.
  2. Hi ha pràctica unanimitat en el fet que Òmnium accepti el repte del president i assumeixi el lideratge del procés, juntament amb la resta d’entitats de la societat civil.
  3. L’entitat treballarà des d’ara mateix per a la confluència de tots aquells actors compromesos amb la independència per sumar i reforçar el caràcter plebiscitari del 27S i per garantir la unitat d’acció política i civil en tot moment.
  4. Òmnium, davant del moment actual excepcional, fa una crida a la necessitat de convertir el 27S en un plebiscit i un acte de desafiament a l’Estat espanyol i proposa una “Llista per la independència”, conformada per representants de la societat civil i amb el suport explícit dels partits polítics que defensin la creació d’un estat independent.
  5. En tot cas, i atesa la seva transversalitat i espai de trobada de tothom que treballa per la llengua, la cultura i el país, Òmnium referma el seu compromís de ser sempre al costat de qui es comprometi amb la llibertat i la independència de Catalunya.
  6. Hi ha acord majoritari per a crear una Taula per a partits i entitats i que aquestes n’assumeixin la coordinació i el lideratge.
  7. Òmnium treballarà el mateix temps en l’impuls de la campanya “Ara és l’hora” al costat de l’Assemblea Nacional Catalana per eixamplar al màxim els partidaris de la independència de cara a les eleccions.

Òmnium Cultural
4 de juliol de 2015