Comença a Polònia la campanya de les Assemblees Exteriors de l’ANC en suport a l’11S

La ciutat polonesa de Szczecin, que des del 2012 participa en totes les rèpliques internacionals de l’11S que s’han organitzat i, tot i que solament hi resideixen quatre catalans, ha format un punter a la plaça Solidarność, davant la nova seu de la Filarmònica, premi Mies van der Rohe d’enguany.
El lloc triat té un doble simbolisme. Per una banda la plaça Solidarność i el museu que s’hi està construïnt són un hometatge als polonesos que van lluitar per aconseguir la plena sobirania del seu país els anys 70 i 80 delsegle passat; per l’altra, la nova seu de la Filarmònica és una mostra dels canvis que s’han produit des de llavors i de l’aposta pel futur d’aquest país.Els governs polonesos tenen clar que l’accés a la cultura és clau pel desenvolupament dels seus ciutadans. Per exemple, els artistes no s’aplica IVA en la contractació directa d’artistes i l’IVA de les entrades als espectacles és del 4%.

Amb aquest punter de Szczecin i el proper que es farà el 2 d’agost a la capital del país, Varsòvia, Polònia és doncs enguany el primer país internacional en unir-se als actes de suport a la manifestació Meridiana que les assemblees exteriors de l’ANC realitzaran arreu del món durant les properes setmanes i fins l’11S.