Vídeo de la conferència “Dissidència i no violència en els processos de canvi social”d’Artur Domingo

Sabadell per la independència ha organitzat un cicle d’actes amb el títol “De la resistència a la nova legalitat“.

La primera conferència del cicle es va celebrar el dijous 19 de gener de 2017 al Centre Cívic de Can Rull.

Aquesta primera conferència va ser impartida per Artur Domingo, historiador especialitzat en Gandhi i el seu llegat polític.

A la xerrada, titulada “Dissidència i no violència en els processos de canvi social“, es varen tocar els següents temes:

  • Una introducció al concepte de Desobediència Civil (DC): des de les definicions històriques de pensadors i polítics com Thoreau, Tolstoi, Gandhi o Martin Lather King.
  • La contraposició dels conceptes de legalitat i legitimitat, a partir de textes de Hanna Arendt, John Raawls, Habermas o Bertrand Russell i de les seves reflexions. A partir d’aquí desenvolupà la situació actual de Catalunya i la reclamació del dret a decidir des de l’anàlisis prèvi.
  • Un anàlisis històric dels moviments de DC al món, centrant-se en moviments com el de les sufragettes, la lluita dels drets civils a EUA, o els diferents processos en què intervingué Gandhi des de Sud Àfrica a la independència de la Índia.
  • A partir d’aquest aquest bagatge, ens presentà les conclusions.
  • Finalment s’obrí un debat amb els assistents on es varen tocar molts aspectes relacionats amb la actualitat del país des de l’òptica de la dissidència.

Creiem que són temes molt rellevants i que ens convé conèixer i treballar davant dels reptes que tenim plantejats per als mesos següents.

One comment on “Vídeo de la conferència “Dissidència i no violència en els processos de canvi social”d’Artur Domingo

  1. Retroenllaç: Vídeo del debat “Conseqüències de les accions en l’adhesió a la nova legalitat” | Assemblea Nacional Catalana - VALLÈS OCCIDENTAL

Els comentaris estan tancats.