L’Assemblea Noruega participa en una de les trobades polítiques més importants dels països nòrdics

Arendalsuka és el festival polític més important de Noruega i un dels més rellevants dels països nòrdics, hi acull estands, xerrades i col·loquis de les organitzacions cíviques i polítiques més importants de Noruega i els països de la regió, tant de la societat civil com a nivell governamental.

La presència de l’Assemblea Noruega, amb el seu propi estand, ha servit per proporcionar informació sobre la situació política a Catalunya, el judici al Tribunal Suprem, i la persecució dels drets civils i polítics a l’Estat espanyol i de la lluita per l’autodeterminació del poble de Catalunya en la fase actual. El públic s’ha mostrat molt receptiu, en bona mesura, gràcies a la poca informació que circula en aquell país en relació al cas català d’ençà del referèndum d’autodeterminació de l’1-O del 2017 i de la posterior onada de repressió per part de l’Estat espanyol.

Durant aquests dies l’Assemblea ha tingut l’oportunitat d’establir contactes i ha debatut amb diferents agents locals sobre la situació a Catalunya, ha posat èmfasi en l’imminent veredicte al judici als presos polítics, i els pròxims passos a emprendre per consolidar el procés d’autodeterminació.

Therese Hansen, membre de l’Assemblea al país nòrdic, ha comentat que: “ha estat un èxit el sol fet de ser-hi, molta gent ens preguntava com està el cas català, la nostra presència aquí ens ajuda a fer conèixer a la societat civil noruega i els principals partits polítics la lluita catalana per l’autodeterminació i la independència”. I afegeix: “valorem positivament la nostra tasca aquí, pensem que això ajuda a internacionalitzar la causa catalana a Noruega i a la implementació de la nostra organització”

L’Assemblea continuarà amb la tasca de fer contactes estables al país, per poder explicar de primera mà a la societat i les institucions de Noruega el procés polític que viu Catalunya.