Nova Imatge corporativa de l’Assemblea Nacional Catalana

Un “logo” és una “marca”, que té una part descriptiva (que es diu “logo) i una part “gràfica” (la forma o disseny que el diferencia estèticament). A nivell descriptiu el nostre “logo” ha d’anar associat a la paraula “assemblea” perquè és com la gent ens coneix: “som l’assemblea”. En el logo no podem usa les inicials ANC perquè a la gent no li diuen res.

Per altra banda, tenir el domini “.cat” és una bona avantatge perquè identifica el projecte amb Catalunya i, arribem a la conclusió de que la part descriptiva del “logo” ha de dir “assemblea.cat”, i que com que som una organització de base, social, la lletra ha de ser minúscula (no majúscula) perquè és més amable i menys pretensiosa.

Quan a la part gràfica, com que l’assemblea som el poble organitzat, es planteja un “logo” que s’assimila a una d’aquelles pestanyes organitzadores que fem servir a la feina amb les carpetes o llibretes per organitzar i classificar les coses.

A partir d’aquí, amb aquesta forma, i sota la paraula “assemblea.cat” es pot jugar i afegir-hi el que vulguem (assemblea nacional catalana, el nom d’un poble, d’una sectorial, d’una activitat que fem etc) i mantenim sempre la identificació amb el “logo” i amb l’assemblea. Aquesta forma de pestanya també serviria com a format per les nostres pàgines i textos a la web, als “newsletter”, etc… i així qualsevol text seria identificable com a una cosa de l’assemblea

Tanmateix, el “logo” no ha de tenir un sol color, si no que pot tenir “Tots els colors”: “Som un moviment transversal on hi cap tothom, per tant al nostre logo hi caben tots els colors“.

Per últim ressaltar que es molt important que el “logo” funcionés a dues tintes (blanc i negre o només dos colors) perquè la majoria d’assemblees locals estan organitzant actes sense recursos i fent els cartells i fulletons amb fotocopiadores o impressores en blanc i negre i per tant no podem tenir un “logo” on els colors s’hagin d’identificar com a alguna cosa imprescindible.

Més informació

By nani Posted in Eines

2 comments on “Nova Imatge corporativa de l’Assemblea Nacional Catalana

Els comentaris estan tancats.