Satisfacció entre els assistents a la taula de partits de Sant Quirze

S’ha fet aquest dimecres una taula entre els partits de Sant Quirze que participen a les eleccions del Parlament de Catalunya. L’acte ha estat organitzat per Sant Quirze per la independència i pretenia posar en contacte directe els electors amb els representant del seu mateix municipi que representen els partits. Una seixantena de persones s’han aplegat a la Patronal per assitir a una taula que ha moderat amb encert el periodista d’El Diari del Vallès Marc Cornet.

Els representant de CiU, del PSC, de ICV-EUiA, d’ERC i de SI han pogut exposar el seu posicionament sobre els 3 punts que va plantejar l’ANC als partits. Mateu Triquell (CiU), Manuel Cáceres (PSC), Albert Farriol (ICV), Àlex Brossa (ERC) i Miquel Àngel Sirera (SI) han estat els que han participat directament en la taula. Anna Canes (CUP) no ha pogut ser-hi per motius laborals i ha enviat un text per donar el posicionament als punts de l’Assemblea.

També el representant de RCat ha pogut expressar el plantejament del seu partit de demanar el vot per CiU. En el torn de preguntes s’ha pogut saber que el PP no ha respost a la invitació de participar-hi i que Ciutadans no té ara mateix una agrupació de militants a Sant Quirze. Els assistents han seguit amb interès tant els matisos com els grans temes de debat que representen aquestes eleccions.

En les intervencions s’ha pogut comprovar que pràcticament tots els representants defensaven el procés cap a la independència de Catalunya. El representant del PSC ha defensat la realització del referèndum i ha sorprès a més d’un dels presents per la seva disposició a discutir fins i tot detalls d’una futura constitució catalana. Entre els presents també hi havia periodistes del Diari de Sant Quirze i d’El Sot.

A l’acabar l’acte els assistents es mostravan satisfets de l’experiència i amb ganes de repetir més sovint aquest contacte directe amb els polítics més pròxims als ciutadans.

Crònica del Diari de Sant Quirze

Manuel Cáceres (PSC), Albert Farriol (ICV), Mateu Triquell (CiU), Àlex Brossa (ERC) i Miquel À. Sirera (SI).