El territori s’apunta als actes de Compromís amb el 9-N

En el conjunt d’actes programats per ARA ÉS L’HORA per aquesta Diada, el matí de l’11 de setembre serà el moment de confluència de diferents actes i concentracions que culminaran amb l’entrega als representants electes de les diverses ciutats de Catalunya del document de compromís de les entitats cíviques, culturals, veïnals, esportives, etc. donant suport a la convocatòria de la consulta del 9-N.

A la ciutat de Barcelona, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i la Taula de Barcelona del Pacte Nacional pel Dret a Decidir han convocat una concentració davant l’Ajuntament a les 12 del migdia. Rebrà els representants de les entitats, el Sr. Xavier Trias i Vidal de Llobatera, alcalde de la Ciutat Comtal. Es farà lectura del Compromís i el mateix alcalde valorarà l’acció.

Tarragona iniciarà la seva concentració a la Plaça Verdaguer a les 10.30h per anar fins a la Plaça de la Font conjuntament amb les diferents entitats locals firmants del Compromís. L’alcalde de la ciutat, el Sr. Josep Fèlix Ballesteros Casanova, rebrà el document i compartirà l’acte amb els membres de les diverses agrupacions que s’hi han adherit.

A les 10 del matí està programada la concentració i benvinguda a la ciutat de Lleida per dirigir-se a l’entrega del document de Compromís a l’alcalde de la localitat, el Sr Àngel Ros i Domingo i als regidors electes de La Paeria. L’acte, que comptarà amb l’escenificació de la traïció de Felip V a Lleida el 1707, finalitzarà a les 11h amb el Cant dels Segadors i servirà de punt de partida de la caravana de lleidatans i lleidatanes que es desplaçaran a la Via Catalana 2014.

A Girona, l’entrega del document de Compromís de les entitats amb la consulta del 9 de novembre es realitzarà el dia 9 de setembre a les 19h a la Sala de Plens de l’Ajuntament. El mateix alcalde, el Sr Carles Puigdemont i Casamajó, serà qui rebi els signants. Pel mateix dia 11 s’ha programant una ballada de sardanes a la Plaça del Vi. A les 12h es procedirà als parlaments i lectura del manifest i es clourà la trobada matinal amb el Cant dels Segadors.

A banda dels actes de Compromís a les quatre capitals catalanes, centenars de localitats de tot el país s’uniran a la intensa agenda que precedirà el desplaçament massiu a Barcelona per a participar en la V. Localitats com Manresa, l’Hospitalet de Llobregat, Berga, Ripoll, Vilanova de Bellpuig, Flix, Amposta, Sant Cugat del Vallès o Vic destinaran el dia 10 o l’11 a participar en la iniciativa.

IMG_3132.JPG