Dissabte 4 els alcaldes de Catalunya faran explícit al president Mas el suport al 9N

Informació de l’Associació de Municipis per la Independència

911 ajuntaments, un altíssim percentatge dels 947 ajuntaments catalans, (96%), van aprovar la moció proposada en defensa del dret a decidir per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits.

931 ajuntaments (el 98 % del total) han celebrat plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres passat al Parlament.

La xifra d’habitants que representen els 911 municipis que han donat llum verda a la moció puja a 6.624.000, el què suposa el 88 % de la població catalana. També s’han sumat a donar suport a la moció les 4 diputacions (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida) i 37 dels 41 consells comarcals.

Les comarques de la teòrica vegueria de Barcelona és l’àrea amb més ajuntaments on la moció ha estat rebutjada (Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental). No obstant, els municipis en els què la moció ha estat aprovada representen el 86% de la seva població. Si excloem la teòrica vegueria de Barcelona, la població que viu en municipis on s’ha aprovat la moció és gairebé del 100%.

En el cas concret de la comarca del Baix Llobregat, han donat suport a la moció de l’AMI i l’ACM el 80% dels seus ajuntaments, on governen 10 alcaldes del PSC, 5 d’independents, 5 de CIU, 3 d’IC i un d’ERC. Els municipis on la moció s’ha rebutjat representen només el 26% de la población del Baix Llobregat.

Així mateix, en 22 comarques, el 100% dels seus municipis han aprovat la moció.

Aquestes xifres han estat anunciades avui en roda de premsa pels presidents de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i de l’ACM, Miquel Buch, que també han anunciat l’acte que tindrà lloc el 4 d’octubre a Barcelona, on tots els alcaldes lliuraran aquestes actes municipals al president de la Generalitat, en la que, es preveu, serà la major concentració de batlles catalans de la democràcia.

IMG_3248.JPG