ARA ÉS L’HORA presenta un vídeo per fer història

La campanya ARA ÉS L’HORA presenta avui un vídeo d’un minut de duració que destaca la importància del component civil en els grans avenços en matèries de drets i recorda que el protagonisme del procés que ens ha dut fins aquí ha estat de la ciutadania mobilitzada de forma pacífica.

La producció presenta imatges de lluites històriques internacionals com la dels drets civils als Estats Units, la caiguda del mur de Berlín, o altres que tenim més a prop com el moviment insubmís que va permetre la derogació del servei militar obligatori, les protestes contra el projecte castor o el mateix 9N i la celebració d’un referèndum per expressar la voluntat popular, malgrat l’oposició de l’Estat.

Totes aquestes escenes es van contraposant amb sofàs de diverses èpoques, buits, i acaba amb un home gran i la seva néta, aixecant-se també del sofà per sortir al carrer. El vídeo està acompanyat d’una música èpica i recorda a la gent que sempre han estat importants però que, aquesta vegada, i més que mai, són imprescindibles.