L’Assemblea impulsa una campanya d’arguments per la independència en l’àmbit de la salut

Amb l’ús dels canals de les xarxes socials, la sectorial de salut de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està difonent 5 vídeos en els que diversos testimonis del món professional de la salut o persones usuàries expliquen les avantatges que, en polítiques sanitàries, pot comportar que Catalunya esdevingui independent. Aquests vídeos s’estan fent arribar als col·lectius de metges, infermeres i resta de professionals del món sanitari del país, així com a entitats veïnals i ciutadanes de tot tipus.

Els eixos argumentals d’aquests vídeos són: salut per a tothom, universal i equitativa, que redueixi les desigualtats; una salut més ben finançada que permeti disposar de recursos i serveis adequats; un sistema nacional de salut enfortit i de qualitat que doni respostes a les necessitats de les persones; un sistema de salut transparent que vetlli per l’ètica i les bones pràctiques; i unes millors inversions i condicions de treball que afavoreixin l’excel·lència professional.

Els vídeos aporten dades econòmiques que justifiquen com de positiu seria que en l’àmbit de la salut, Catalunya tingués un estat propi, recordant que enguany el pressupost de despesa pública en salut, a Catalunya, és de 1.120 € per habitant, però que “si no patíssim l‘espoli fiscal de 16.000 milions d’euros anuals, podríem assolir la xifra de 1.940€ per habitant i any. El percentatge de despesa sanitària pública a Catalunya equivaldria a la mitjana dels països europeus, que se situa en 7,4% del seu PIB. No caldrien retallades, llistes d’espera ni limitació de prestacions, i es podria invertir en més tecnologia”.